Leerlingen

Eerste leerjaar

De overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs is spannend. Welke school ga je kiezen? En als je eenmaal gekozen hebt, hoe ziet zo’n eerste leerjaar er dan uit? Om de overstap van basisschool naar de middelbare school zo soepel mogelijk te laten verlopen werken wij met onze horizonformule. In vijf boeiende praktijklessen per week maak je kennis met de wereld van sport, economie, lifestyle en techniek.

Daarnaast krijgen de leerlingen van de onderbouw het vak Kunst & Cultuur met daarin alle creatieve vakken. Leerlingen leren hier hun creatieviteit en originaliteit te ontwikkelen.

VMBO met extra's

Het Stedelijk College Eindhoven aan de Oude Bossche Baan is een school waar je alles leert voor een goed diploma. Maar er is meer. Naast de gewone lessen die je in de eerste twee leerjaren volgt, bieden we met de horizon programma’s jou een kans om kennis te maken met de mogelijkheden die er voor jou in de toekomst liggen.
Hierdoor wordt het veel makkelijker om een goede keuze te maken voor jouw volgende opleiding en beroep. Leer wat jij leuk vindt, waar jij goed in bent en wat bij jouw past in de horizongebieden.

Er zijn drie horizongebieden:

* SportPlaza
* TechnoWorld
* LifeStyle

De eerste twee jaar kun je je breed oriënteren door verschillende programma’s te volgen, of juist wat smaller door maar twee programma’s te volgen. Een foute keuze is er eigenlijk niet.

Meer informatie over onze horizongebieden in de onderbouw vind je hier.
Informatie over sectoren in de bovenbouw vind je hier.

Onder Info en Contact kun je het bijbehorende informatiemateriaal downloaden.


Locatie Oude Bossche Baan

Oude Bossche Baan 20
5624 AA  Eindhoven
telefoon: 040-264 53 64
oudebosschebaan@stedelijkcollege.nl