Leerlingen

Service punt

In het servicepunt kunnen leerlingen terecht om te lezen, om boeken te lenen, voor het maken van opdrachten, om gebruik te maken van de computers, het printen/ kopiëren/scannen of op vrijwillige basis of begeleidt(deelname aan de huiswerkklas) om in alle rust huiswerk te maken en/of te studeren.

De regels van de school zijn ook hier van toepassing, aangevuld met de eigen spelregels van het service punt. 

Er is een uitgebreide collectie Nederlandse en Engelse leesboeken. De collectie informatieve media sluit goed aan bij de diverse vakken, de daarbij gebruikte lesmethodes en het niveau van de leerlingen. Er zijn diverse tijdschriften aanwezig. De collectie digitale bronnen bestaat uit diverse databases, o.a de Krantenbank en de Algemene Documentatiebank. 

In het servicepunt zijn verder diverse individuele en klassikale computerwerkplekken ingericht. Het netwerk van school stelt ook software, die tijdens de lessen wordt gebruikt, beschikbaar. De leerlingen hebben een kopieerapparaat/printer en een kleurenprinter tot hun beschikking.
                       
Gedurende het schooljaar worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld tentoonstellingen over actuele onderwerpen, lessen in het kader van mediawijsheid en lessen in het kader van leesbevordering. Tijdens de openingsuren is er minimaal één deskundige medewerker aanwezig om
leerlingen en docenten te ondersteunen in het gebruik van het servicepunt.

Ook het decanaat vind je in het service punt. Daarnaast bevindt zich ook de ICT ondersteuning.
                       

Locatie Oude Bossche Baan

Oude Bossche Baan 20
5624 AA  Eindhoven
telefoon: 040-264 53 64
oudebosschebaan@stedelijkcollege.nl